Hva er et korsett?

Hva er et korsett?

korsett er et plagg som bæres rundt midjen for å støtte kroppen. Det kan være laget av stål, stoff eller andre materialer. Det har mange fordeler og bidrar til vekttap ved å redusere midjemålet. Korsettet komprimerer rett og slett midjen og får den til å se mindre ut.

På 1400-tallet var korsettet først og fremst et undertøy for kvinner. Selv om det ble brukt av menn i viktoriatiden, var det hovedsakelig kvinner som brukte det det aller meste av tiden. Det består av flere elementer som tjener til å slanke figuren, for eksempel stenger som kalles baleiner, piped cord, clamplace. De eldste modellene består av en busc, et metall- eller treblad som brukes til å holde brystet oppe.

Et avstivet plagg

Denne typenavstivet plagg er ideell for å støtte brystene og forme kroppen. Korsettet, som lenge ble betraktet som et underplagg, har gjennomgått en rivende utvikling.

Denne hvalbeinkroppen, som på 1900-tallet ble kalt «sculpting lingerie«, har gått fra å være
et
underplagg til å bli en moderne kjole.
Til tross for at
den har
forandret seg gjennom tidene, har den likevel beholdt sin hovedfunksjon, nemlig å skulpturere kroppen.

Korsettyper
: Mote og ortopedisk

Siden korsettet oppsto, har det gjennomgått en rekke endringer over tid. Både estetisk og funksjonelt har den utviklet seg mye gjennom årene. Ved misbruk av språket blir
andre klesplagg kalt korsett, selv om de ikke har evnen til å endre silhuetten.

I dag finnes det to kategorier korsetter som har en skulpturell funksjon, hovedsakelig i midjen. For det første trendy korsetter, som brukes som moteplagg og er ment å gi kvinner en elegant stil og en slank silhuett. Så har vi ortopediske korsetter, som brukes av medisinske årsaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *